Otse põhisisu juurde

Salzburgis rootslane, brasiilialane ja eestlane: mida veel tahta

Novembri viimasel päeval sõitsin Austriasse Salzburgi, et saada kokku sealsete vahetusõpilastega Rootsist ja Brasiiliast.
Laupäeval tahaks ikka kaua magada. See kord ei saanud, sest plaanis oli veeta päev Salzburgis teiste vahetusõpilastega Austriast. Rongisõit Salzburgi on mõnusalt lühike: poole tunniga olin kohal.
Esmalt läksime koos Europarki, mis on Salzburgi
suurim ostukeskus. Lagi tundus korras olevalt. Tegelikult ei ole Europark üldse väga suur, midagi Pärnu Kaubamajaka laadset. Otsisin vennale sünnipäevakinkki. Nimelt Jeremiasel on esimesel detsembril sünnipäev.
Leidsin selleks raamatupoest vägagi kasuliku raamatu, mis räägib YOLOst, kasutusvõimalustest ja tähendusest. Igati kasulik raamat, lisaks on see värviline ja hea kujundusega.
Edasi liikusime Salzburgi vanalinna, kus tõimus jõululaat. Meeletult palju kauplejaid igasuguste võimalike jõulukaunistuste, toidu ja kõige muuga. Salzburgi vanalinn on ka väga ilus. (PS: Salzburg on Mozarti linn, seal ta sündis ja elas. Seepärast on ka iga teine pood Mozarti nimeline või müüb Mozarti komme/ muud nänni). Seal oli ka postkaardi tegemise automaat, ehk kohapeal sai teha pildi ja siis valida erinevate kujunduste vahel ning masin trükkis selle postkaardi välja. Tegime ka ühe postkaardi. :D
Kel 3 pidi olema rootslane rongijaamas, et sõita koju Viini lähedale. Catarina näitas mulle, kus ta tantsimas käib, õpetasin talle aeglase valsi samme.
Kell viis pidin ma olema tagasi Traunsteinis, sest Pfadfinderitel (skaudid) toimus üldkoosolek. Seal valisime endale uued liidrid ja esindajad maakonnas, liidumaal ja terves Saksamaal. Vend osutus valituks maakonna delegaadiks.
Kella poole kaheksast algas tantsukursus. Peale selle toimub veel kaks tundu, siis saab algajate kursus läbi. Kui Anita soovib järgmise kursuse ka valida, siis ma võtan ka, muidu jääb vist ära. Tantsisime lõpuballi Viini valsi kava läbi ja õppisime selgeks rumba põhisammud.
Traunstein rongiaknast - lumi maas

20 km Salzburgi poole, lund ei ole

Salzburg lund ei ole ja ei tule veel


Mc, tegelikult on see Europargi üks osa

Vahetusõpilane Brasiiliast ja Rootsist

Tore ju, kui tehas töötab



Vanalinn - laupäevale kohaselt oli meeletult palju inimesi seal



Selle Bayerimaale omase mütsi ostsin endale


Pole paha


Kollane roos 0,50€, võib ju osta


Laadal pakuti kõike, iga müügilett oli tihedalt kaupa täis


Postkaart, mille me tegime (Mina keskel)

Minu lemmik Salzburgis - kuldne muna, mees selle peal kõndimas

Üldkoosolek


Üldkoosolek algab ringis Skautide loosungi ja lauluga



Mandaat, kohalolekukontrolli ajal sain ka kaasa hääletada, peale seda võeti mandaat ära, sest ma ei ole ametlik liige



 Tervitustega Bayerimaalt!

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid