Otse põhisisu juurde

Austria nähtud: käisime Salzburgis

Olen nüüd ka Austrias käinud. Nimelt 05.09 hommikul sõitsime Mozarti linna Salzburgi.
Hommikul jõudis Traunsteini vahetusõde Cecilia, kes elab Berliinis ja õpib seal ülikoolis. Kell 10 alustasime sõitu Salzburgi. Rongiga peaks see võtma aega kusagil pool tundi. Autoga kestis sõit terve igaviku. Kesklinn oli umbes. Liiga palju autosid. Ema plaanis minna turule aga kui meie kohale jõudsime, oli see juba suletud. Ehk teine kord.
Vaatasime vanalinnas ringi. Salzburgi vanalinn näeb väga ilus välja aga ülejäänud osa linnast ei ole nii ilus. Käisime kohalike rahvusriiete poes, kus ma ka proovisin selga. Väga lahedad. Peaks endale ostma ja koolis käima. :D




Salzburgis müüakse väga palju erinevaid Mozarti maiustusi ja muud nänni. Põhjus on lihtne - Mozart sündis seal. Linnas sõidavad ringi vanad trollid, nagu Tallinnas. Loe täpsemalt linnast altpoolt.
Sõitsime tagasi Traunsteini. Cecilia, kes õpib Berliinis ülikoolis tegi nuudleid. Selline klassikaline tudengi eine. Nuudlite peale käis kas või või juust.
Käisime ka Ceciliaga linnas. Ta sulges oma vana pangakaardi. Sparkasses oli meeletult palav. Ta ostis ka mägedesse minemiseks vajalikke asju. Nimelt ta läheb koos Joonasega kaheks päevaks mägedesse.
06.09 ja 07.09 veedame meie perega ka mägedes. Nimelt kohalikud skaudid panevad punkti suvele mägedes. Ehk siis vabandan ette ära hilinevate postituste pärast.
Tegin linnas palju pilte, mis on lisatud Facebooki gallerisse, leiad postituse lõpust.


Salzburg

saksa Salzburg

Salzburgi vapp
Salzburgi vapp
Pindala: 65,7 km²
Elanikke: 147 600 (2010)

Koordinaadid47° 48′ N13° 2′ Ekoordinaadid: 47° 48′ N13° 2′ E (kaart)
Salzburg
Salzburg Austria kaardil
Salzburg on linn Austrias, Salzburgi liidumaa pealinn. See on elanike arvult neljas linn Austrias.
Linn asub Salzachi jõe kaldal 424 meetri kõrgusel merepinnast.
Tänapäeval on Salzburgis raudteejaam ja lennujaam. Linna ühistranspordi hulka kuuluvad rohkem kui 20 trollibussiliini ja 4 metrooliini. Trollid liiguvad keskmiselt 10-minutilise ja rongid pooletunnise intervalliga.

Vaatamisväärsusi

Salzburgi barokkstiilis vanalinn kuulub alates 1996 UNESCO maailmapärandi nimistusse.
1920. aastast alates korraldatakse linnas iga aasta juulis ja augustis Salzburgi kultuurifestivali (Salzburger Festspiele).
1965. aastal filmiti linnas film "Helisev muusika".

Salzburgis sündinud kuulsusi

UNESCO maailmapärandi logoSalzburgi vanalinn
UNESCO maailmapärand

SalzburgerAltstadt02.JPG
AsukohtAustria Austria
TüüpKultuurimälestis
KriteeriumidII, IV, VI
Viited784
Regioon*Euroopa ja Põhja-Ameerika
Koordinaadid47° 48′ 2″ N13° 2′ 36″ E
UNESCO nimekirjas
Nimekirja arvatud1996  (20. istung)
*Regioon on UNESCO määratletud
Allikas: http://et.wikipedia.org/wiki/Salzburg



Tervitustega Bayerimaalt!

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid