Otse põhisisu juurde

Tegus päev: juuksur, vanalinn ja kaardimäng

23.08 oli tegus päev: Sai käidud juuksuris, vaadatud ilusat Goslari vanalinna ja peetud maha 3 tunnine kaardimaraton.
Olen jätkuvalt vahetusperega Kesk-Saksamaal oma vahetusema vanemate juures. Tänast päeva alustasime hommikusöögiga Kesk-Saksa moodi. Selleks oli leib erinevate juustude ja vorstide, mee ja muu hea ja paremaga.
Peale hommikusööki sõitsime ema ja vennaga juuksurisse. Kõndisime vanalinnas, ema näitas teed. Ja oh imet, aasta eest oli siin veel juuksur, nüüd on lillepood. Pisike äristrateegia muutus. Otsisime järgmist juuksurit. See asus umbes 300 meetri kaugusel kaubanduskeskuses. Läksime sisse ja küsisime, millal saab tulla. Kolm inimest, ehk tund aega oli järjekord.
Läksime niikauaks Edekasse juustu ja leiba ostma. See Edeka oli kõige stiilitum toidupood, mida ma eales näinud olen. See oli lihtsalt pood, mingeid sektoreid poes oli uuendatud, ülejäänud olid vanad. Võtsime juustu. Juustu kilo hind on siin vähemalt 10€, nägin müügil ühte juustu, mille kilo hinnaks oli 6.99e, ülejäänud olid kõik üle 10€/kg. Edekas on käimas ka tore kleepimiskampaania. Neil on olemas ka kliendikaardid ja punktide kogumise süsteem. Kliendid saavad poes lisapunkte, kui nad kleebivad toodetele ettenähtud kleepse. Nii ongi tekkinud olukord, kus kliendid kassajärjekorras hoolikalt tegelevad kleepsude toodetele kleepimisega. PÕNEV
Poes käidud, läksime tagasi juuksuri juurde. Minu ja venna juuksed läksid lõikamisse. Esmalt lõigati vennal juuksed lühikeseks ja siis minul. Väga meeldiv teenindus oli. Jäin igati rahule. Juukse lõikus läks maksma 13€. Lähedal asus ka teine koht, kus lõikus maksab 22€. Bayerimaal on hinnad veelgi kallimad.
Lõunasöögiks olid kapsarullid hakkliha täidisega (sellised hästi suured), kartulid ja kaste. Mmm, maitsev oli. Peale lõunasööki otsustasime minna Goslarisse. See on üks väga ilus vana linn, mis kuulub UNESCO nimekirja.
Esmalt läksime vana mõisa juurde. Samal hetkel tulid majast välja just abiellunud paar. Nad lasid valged tuvid lendu. Huvitav komme.
Edasi läksime vanalinna vaatama. Iga maja vanalinnas oli meeletult ilus. Oli näha erinevaid stiile, erinevatest ajastustest. Külastasime linnas ka 3 kirikut. Linnas asub ka maja, kus on perekond SIEMENS’id sündinud ja elanud. Maailmakuulus tehnoloogiaettevõte Siemens sai siit alguse. Iga aasta toimub linnas suur Siemensite pere kokkutulek, millest võtavad osa sajad inimesed. Kõik majad seal on hästi madalad, ehk mina seal elada ei saaks.
Peale vanalinna külastust sõitsime järve äärde. Nende joogivesi tuleb ka järvest, nagu Tallinnas. Lihtsalt see ei maitse nii halvasti. Järvele on ehitatud suur betoonist sein, et vesi ei saaks allumisse järve voolata. Vesi suunatakse torru, puhastatakse, puhastatakse veel ja siis see jõuab kodudesse. Loodan, et see ka nii on, sest ma ei saanud kõigest aru, mis oli kirjas ja mida vanemad rääkisid.
Peale õhtuleiba kodus hakkasime kaarte mängima. Meil oli kokku 3 tunnine kaardimängu maraton. Mängisime neljakesi: mina, vend, isa ja vanaisa. Väga huvitav ja pingeline mäng oli. Alguses läks mul hästi, siis paar mängu kehvasti ja siis hakkas vedama. Lõppkokkuvõttes ma võitsin vanaisa paarikümne punktiga. Vend ja isa jäid üle 500 punktida tahapoole. Igatahes täna on olnud väga põnev päev.

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid