Otse põhisisu juurde

Peale Euro on ka teisi valuutasid: Bayerimaal kehtib ka Chiemgauer

Täna käisime pereemaga linnas mägedes ronimiseks jalatseid otsimas. astusime ka kohalikust poest läbi, kus pereema vahetas Eurod Chiemgauerite vastu.
Hommikut alustasin nagu ikka hommikusöögiga. Tavaline hommik. Kõht täis, läksime pereemaga linna. Mulle oli vaja osta uued jalatsid, millega mäkke ronima minna. Läksime poodi ja otsisime kõige odavamaid. Hinnad olid nii 140€ -180€, leidsime 62€ jalatsid, mis istusid hästi jalga. Mõeldud, ostetud.
Ema ütles, et ta läheb vahetab veel ka natukene raha. Tundus väga imelik. Mida ta mille vastu vahetab ja miks? Läksime kohalikku lambi ja loto poodi, kus pereema vahetas eurosid kohaliku valuuta Chiemgauerite vastu. Mis asjad need Chiemgauerid veel on? Loe alt:


Chiemgauer


Chiemgauer on piirkondliku raha nimetus. Tegemist on 2003. aastal Prien am Chiemsee , Bavaria , Saksamaal alguse saanud rahaga. See sai nime Chiemgau piirkonda järgi. Chiemgauer Programmi eesmärk on edendada kohalikku kaubandust.  Chiemgauer tegutseb fikseeritud vahetuskursi alusel: 1 Chiemgauer = 1 €.

Valuuta loomine ja selle eesmärgid

Keskkooli õpetaja Christian Gelleri koos oma õpilastega alustas seda projekti. Ta on vastutav kujundamise ja trükkimise maksedokumentide, haldus-, raamatupidamis-, reklaami-ja muid teenusete eest. Chiemgauer kuulub piirkondlike valuutade võrgustikku Regiogeld e. V. (regionalraha-ühendus).
Chiemgaueri eesmärgid
  1. Töökohtade loomine: töötud, üliõpilased ja vabatahtlikud on palgatud tööle.
  2. Kultuuri-, haridus-ja keskkonnaalaste tegevuste arendamine: Chiemgauer'i süsteem toetab MTÜ-sid, kes töötavad sellistel eesmärkidel
  3. Säästva arengu edendamine: mahetoidu ja taastuvenergia kasutamise suurendamine
  4. Solidaarsuse tugevdamine: suurendada inimeste suhteid kohalike ostjate ja ettevõtete vahel
  5. Kohaliku majanduse stimuleerimine: Chiemgauer säilitab ostujõu antud piirkonnas paremini kui euro ja soosib kohalikku väikeettevõtlust.
  6. Express-Raha: Näide täiendavatest valuutadest riiklikul tasandil
Allikas Wikipeedia, tõlge Google Translate

Rahad vahetatud, läksime koju. Kiire lõunasöök. Lõunaks olid pannkoogid. Loomulikult mitte tavalised, nagu meil Eestis. Põhimõtteliselt oli tehtud suur paks pannkook, mis oli väikesteks tükkideks tehtud ja suhkruga läbi segatud. Seda sõme moosiga.
Peale lõunasööki läksin ma esimest korda rattaga üksi linna. Kuna pühapäeval on mu õel sünnipäev, siis mul oli vaja kingitust osta. õudsin linna, avastasin, et olin midagi koju unustanud. Läksin koju tagasi ja sõitsin uuesti linna.
Peale suurt kingi otsimist vaatasin linnas ringi. Avastasin vanalinna, sõitsin rattaga kõrvalteedele ... Otsisin tegelikku elu. Kõik oli nii ilus ja korralik. Hetkel on ka keskplatsil käimas veini festival. kaugelt nägin seda ka.

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid