Otse põhisisu juurde

Pool aastat vahetusaastast: kuidas on aeg kulgenud?

Umbes poole aasta eest sai vahetusaasta läbi. Nüüd on aeg minna tagasi ja vaadata, kuidas elu kulgenud on.
Möödas on pool aastat, vahepeal on palju juhtunud aga kirja ei ole saanud. Võib-olla selle pärast, et blogi sai tehtud vahetusaasta jaoks Baierimaal? Samas see ei ole piisav takistus. Harjumus on ära läinud, ei ole aega leidnud, et avada oma brauseris Bloggerit.
Igal juhul nüüd on piisav põhjus ja aega ka on. Helsingi lennujaamas istudes on hea plaane pidada ja võtta kokku vahepealse poolaasta.
Selle 6 kuu jooksul on palju juhtunud. Eestisse jõudes ega kauaks ma ei jäänudki. Ei hakka siin pikalt ja põhjalikult kõigest kirjutama, mainin vaid tähtsamad tegevused.
Igal juhul paar nädalat sai oldud suvel Eestis, peale seda sõitsin bussiga Saksamaale. See oli umbes 30 tunnine sõit, sihtkohaks oli Kiel. Võib öelda, et siis toimus selle poolaasta kõige põnevam nädal. Eesti ja Saksa Punase Risti noorte laagris sai palju nalja ja need inimesed on südamelähedased siiamaani. Loodan peagi teid kõiki, kes Saksamaal käisid, näha! Eriti ühte neist.
Laagri lõppedes võtsin suuna Braunschweigi poole, kus olin umbes neli nädalat abis Saksamaa suurimas õllefirmas. Tore pere, kelle juures sai vahetusaastal rahvusvahelisel nädalal käidud, oli nõus lahkesti mind need neli nädalat majutama. Neli nädalat oli raske, tööd oli palju. Aga väljaspool tööaega sai tegeletud palju põnevaga. Pere oli väga tore ja lahke. Sakslased on vist üldiselt palju lahkemad. Ära minna ja tagasi Eesti sõita oli väga kurb, pisarad ei jäänud tulemata. (Mehed ei nuta, aga siiski)
Uus kooliaasta algas suure segadusega uues linnas. Otsustasin minna Tallinna EBS Gümnaasiumisse. Mõtlesin, et kuna ettevõtlus on see, millega tahan tegeleda, on see hea valik. Esimesed paar nädalat ei olnud meil Tallinnas korterit, kuna nendega oli suur kaos. Korterit Tallinnas leida oli pea võimatu. Õed suutsid siiski saada korteri Tartu mnt, kohe bussijaama juures. Asukoht on põnev, kuna see asub kohe Sexmaxi kohal.
Kooliaasta algus oli nagu uuest vahetusaastale minemine. Uus kool, uus linn, uued inimesed. Esimeste kuude jooksul oli selline kohanemisprotsess, kus toimus võimuvõitlus ja oma koha leidmine.
Meie lennus on ägedaid ja ettevõtlike inimesi, kellega annab ühiselt midagi suurt ära teha. Näen potentsiaali küll. Klassikaaslase Karliga oleme näiteks ellu viimas mitmeid põnevaid projekte. On rõõm, et oleme sattunud ühte klassi. Võtame osa Ajujahist Tempesta projektiga, mille eesmärk on luua odavat ja kvaliteetset kaameravarustust. Teeme koostöös Eesti Õpilasesinduste Liiduga koolid.ee lehe korda ja paneme selle tööle, et 9. klassi lõpetajatel oleks kergem valida, millisesse kooli edasi minna. Karl aitab ka kaasa Tegude Kalendri tegemisel. Oleme filminud videoklippe heategude tegemisest ja kalendrist. Tõime ka turule Tegude Kalendri triokalendri versiooni, mis saavutas ettevõtjate seas suur populaarsust. Viimased paar kuud ongi läinud kiires tempos kalendritega tegeledes.
Nende põhitegevuste kõrvalt üritan ka panuse anda YFU tegevustesse, tahan anda edasi seda võimalust ja kogemust teistele õpilastele, kellel on mõttes minna vahetusaastale. Kahjuks pean tõdema, et tiheda ajagraafiku tõttu on keeruline olnud leida aega YFU jaoks. Üheks ägedamaks projektiks seoses YFUga sai YFU lauakalender, mille üle olen ma väga rahul ja YFUs oldi ka väga vaimustuses. Tegevusi on veel mitmeid, kõiki ei jõuagi kohe üles loetleda. Näiteks ENTRUMi programmis aitan kaasa turunduse ja kommunikatsiooni poole pealt, W-Glassil aitan leida Saksamaale toodetele turgu ja muidu löön kaasa projektides, mis aitavad ka teistel noortel areneda ja maailma avastada.
Selline on väga lühidalt kokku võetuna olnud see kiire poolaasta. Rongis teel Traunsteini istudes panin kirja veel viimased mõtted.
Minu isiklik soov on, et ettevõtlike ja heatahtlike noori leiduks rohkem! Iga noor peaks leidma tegevused mis teda motiveerivad ning rõõmu pakuvad!

Tervitusega Baierimaalt!
Rudolf-Gustav Hanni

Saksa ja Eesti Punase Risti laagri ägedad inimesed ;) 

Kõige paremad laagrist! :D

Nja, sai ka prillid pähe pandud :D

Ägedad Braunschweigist! :)

Oettingeri selfie :D

Kusagil Läänemere ääres

Kardiga sõit


Põnevaid õllekaste leidus Oettingeris :D


Juba neljas kalender sai valmis :D

Karliga äri ajamas ...

Ja vabal ajal aitan kaasa Entrumis :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid