Otse põhisisu juurde

Viimane päev enne YESi: õe ja nõoga Münchenis

Neljapäeval läksin Traunsteinist. Päeval olime õe ja nõoga Münchenis, õhtul jõudsin Kaareli juurde Neumarkti.
Neljapäeval sai magada korralikult. Siis tuli veel kodu koristada, viimased asjad kotti panna. Enne minekut tegi vanaema veel viimase Baieripärase hommikusöögi: Weißwurst, Brezel, Süße Senf ja Weißbier. See maitses imehästi, nagu alati. Jään seda igatsema Eestis.
Rongijaama oli kogunenud terve minu klass. Nad kõik tulid lõunapausi ajal head aega ütlema. Üks rangemaid õpetajaid oli lasknud neil natukene tundi hilineda, et nad saaksid rongijaamas olla. Väga suurepärane üllatus. Tobias andis veel Baieri vett kaasa, et teepeal kurk ei kuivaks. Ning ta kirjutas ägeda plaadi tavalistest Baieri lauludest. Sellised Oktoberfesti laulud. Oligi rong ees, viimased kallid ning sõit. Pisaraid oli rakse kinni hoida. Rongiaknast sain veel vaadata viimast korda neid maju, põlde ja mägesid. Ülimalt ägedas kohas olin. Vahetusõde oli rongis kaasas. Ta üritas veel baieri mustriga käepaela punuda, mille ta valmis ei saanud. Värvide valimine võttis liiga kaua aega.
Münchenis saime kokku Anna nõoga. Kolmekesi sõitsime jäätist sööma. pargis nägime suurt draamat. Seal olid kaks koera ja karjuvad/sõimavad inimesed. Täpselt me ei saanud ka alguses aru, mis toimub. Tuli välja, et üks koer oli vist linnupoja maha murdnud ning linnuema oli kuhugi peitu jooksnud. Otsisime teda, et ta tagasi vee äärde juhatada.
Ega enam palju aega polnudki. Tuligi vaikselt rongijaama sõita. Hüvastijätt õega oli raske. Soovin talle kõike head ja paremat. Teepeal Münchenist Neumarkti kogesin midagi, mis on võimalik vaid Saksamaal. Parasjagu oli käimas Saksamaa - USA jalgpalli mäng. Tavaliselt üeldakse siseraadios erinevaid teateid, näiteks et järgmine peatus on Ingolstadt vms. Mängu ajal kanti aga ka üle mängu tulemust. Sellise tõsise häälega ütles rongijuht: ja nüüd juhib Saksa koondis 1:0 mängu USA vastu. Seda teadet võeti rongis aplausiga vastu.
Neumarktis läksin Kaareli juurde. Otsustasin tema juures ööbida, sest muidu ma ei oleks kuidagi saanud hommikul kella kaheksaks Traunsteinist Nürnbergi. Sõit oleks võtnud aega 4 tundi. Õhtul läksime linnas ühte baari, kus kaareli paar sõpra ja teine vahetusõpilane Neumarktis kokku said. Istusime, mängisime täppisviset ja rääkisime mõnusalt juttu. Väga mõnus ja rahulik õhtu oli.















#100HappyDays 




Tervitusega Baierimaalt!

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid