Kui sa peaksid juhuslikult Saksamaale sattuma, siis ära looda igal pool sama sööki leida. Kindlasti, kui sa otsid maitseelamust, siis on Baierimaa selleks kõige õigem. Mida me siin siis tavaliselt sööme, kui kõht tühjaks läheb ja kiirelt midagi vaja süüa?
Veel võiksid proovida ka traditsioonilist “Käsespetzle”t, ehk meiekeeli juustuklimbid. Valmistatakse nagu klimpe ikka- munast, jahust, veest ning keedetakse korraks läbi ja siis juustuga pannile. Kõrvale mingi “Bratwurst” ja muidugi jälle toop õlut.
Tervitusega Baierimaalt!
Pildid: tagesanzeiger.ch; erlebniswelt.com; sueddeutsche.com; biershop-bayern.de; inserata-bavaria.de Tekst: trip.ee
Weißwurst ehk valge vorst
See valge vorst näeb välja nagu meie sardell, ainult et hallikasvalge värvusega. Neid ei praeta, vaid süüakse nii, et pannakse mõneks minutiks kuuma vette (ei tohi keema minna!), siis kooritakse nahk maha ning süüakse magusa sinepiga. See on muideks traditsiooniline Baieri hommikusöök, mille juurde juuakse Weissbieri ja süüakse Brezelit (selline pruun pisike soolane “kringel”). Proovimist tasub igal juhul, iseasi, kas see meeldima hakkab:)Weißbier ehk valge õlu
Weissbieri ma ka juba mainisin. Kui Sa õllesõber oled, siis Weissbieri hakkad Sa lausa armastama. Kui oled juhulikult maitsnud meie Saku valget õlut, siis selle maitsest ära lase end eksitada, sest Weissbierist on asi kaugel:) Proovi kindlasti ka tumedat Weissbieri, mõned mehed räägivad see rohkem naiste jook, kuna on mahedam ja võibolla pisut nagu magusam. Meie supermarketites olen ka müügil näinud Baieri Weissbiere, aga hind on jube soolane.Radler ehk õlu ja limonaadi segu
Kindlasti proovi ka “Radlerit”. See on mõnus jahutav jook, mis segatakse kokku õllest ja sidrunilimoaadist. Selle joogi kohta käib selline legend: Müncheni külje all Oberhachingu linnas asub Kugler Almi õlleaed (Biergarten). Ühel palaval päeval tuli sinna nii palju külastajaid, et õlu hakkas lihtsatl otsa saama. Siis tuldi mõttele, et segada seda olemasoleva sidrunilimpsiga. Jook sai ääretult populaarseks ning praegu müüakse seda poodides isegi villituna pudelitesse.Leberkäse semmeln ehk maksajuustukuklike
Siis on veel popid “Leberkäse semmeln”. Kõlab justkui oleks tegu juustuga, aga kaugeltki mitte. Leberkäse on meie mõistes lihaleib, kuigi sama sõna kasutatakse seal ka aeg-ajalt pasteedi kohta. Leberkäse semmel on poolekslõigatud hamburgerikukkel, mille vahel viil seda nö lihaleiba. Sinna juurde muidugi üks toop õlut ka. See on ka hästi populaarne koolis, lõunapausiajal läheme ikka Leberkäse semmeln'it ostma.Veel võiksid proovida ka traditsioonilist “Käsespetzle”t, ehk meiekeeli juustuklimbid. Valmistatakse nagu klimpe ikka- munast, jahust, veest ning keedetakse korraks läbi ja siis juustuga pannile. Kõrvale mingi “Bratwurst” ja muidugi jälle toop õlut.
#100HappyDays
"huvitav" bioloogia tund tegi päeva kohe rõõmsamaks#100HappyDays
Tervitusega Baierimaalt!
Pildid: tagesanzeiger.ch; erlebniswelt.com; sueddeutsche.com; biershop-bayern.de; inserata-bavaria.de Tekst: trip.ee