Otse põhisisu juurde

Aprilli kokkuvõte: kuu eesmärkide täitmine

Nüüd on vaid jäänud viimased paar kuud Saksamaal. Veel tuleb võtta ajast viimast ja teha nii palju, kui vähegi võimalik. Seekordki võtan kokku aprillikuu tegemised ja eesmärkide täitmise.
Aprilli kuu märksõnaks oli vaheaeg ja kõik sellega seonduv. Vaheajal käisin Schleswig-Holsteinis Markusel külas, seal sai käidud Hamburgis, Lübeckis, Kielis ja ka Taanis. Vaheaja teisel nädalal käisime perega Chimsee ääres, meeste ja naiste saarel. Nädala lõpus oli külas Kaare, kellega sai käidud Münchenis, Salzburgis ja mägedes matkamas. See oli suurepärane kuu oma suurepärase vahetusperega. Aga eesmärkide täitmisest:
1. Õpin veel võimalikult palju saksa keelt. Pingutan, et minu keel saaks veelgi paremaks. Samuti saan paremini selgeks baieri keele. Keele areng on olnud märgatav. Laused on sujuvad ja vigu iga päevaga aina vähem. Seda ütles ka klassikaaslane, kes oli vahepeal paar kuud ära Austraalias.
2. Teen oma vahetusperega palju asju koos. Veedame üheskoos kvaliteetset aega. See punkt on täiega täidetud. Me võtsime väga palju ettevõtmisi üheskoos ette, mis teeb ka ühest peest õige pere.
3. Hakkame tegelema uue koolilehe ettevalmistustega. Enne vahetusaasta lõppu tuleb veel üks leht välja. Uue koolilehe esimene kohtumine toimus ära ja nüüd hakkame iga esmaspäev kokku saama, et ette valmistada uut koolilehte. Minu ülesanne on nüüd oma tööülesannete üle andmine, ehk uute välja õpetamine.
4. Teen sproti. Jätkan tantsimise ja võrkpalliga, lisaks käin ka pidevalt jooksmas. Terve kuu sai sporti tehtud. Ainult vaheajal sportisin natukene vähem.
5. Kaen palju Saksamaad. Avastan uusi paiku ja õpin uusi inimesi tundma. Ja, terve Põhja-Saksamaa sai üle vaadatud ja Baierimaal uusi kohti nähtud.
6. Olen meeldejääv ja pöörane. Aprillis sai nii ühtki meeldejäävat tehtud.
7. Olen saanud palju nalja teiste vahetusõpilaste, klassikaaslaste ja sõpradega. Seda kuud võib üheks naljakamaks lugeda. Peres saab palju nalja, klass on lahe ja Hamburgis sai ka paljude vahetusõpilastega kohtutud ja palju koos tehtud.
8. Kirjutan blogi. Iga päeva kohta on vähemalt üks postitus. Ja, väikese hilinemisega on ka enamvähem iga päeva kohta üks postitus olemas.
9. Loon ärisuhteid Saksa ettevõtjatega. Tegude Kalender on saanud endale koostööpartneri Saksamaal. Ärisuhete loomiseni ei ole veel ikka jõudnud. Tuleks esmalt plaan paika panna, mida ja kuidas me koostööd tegema hakkame.
10. Koolis teen aktiivselt kaasa ja ei igavle. Alati aktiivne õpilane, eriti need kaks vaheaja nädalat! ;)

#100HappyDays 

Süß #100HappyDays

Tervitusega Baierimaalt!

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid