Otse põhisisu juurde

Reede: uus vahetusõpilane, linnavalitsuse vastuvõtt ja pilljardi mängimine

Reedel 17.01 esimeses tunnis tutvustas ennast uus vahetusõpilane Ungarist,teise tunni ajal kirjutasime suure majanduse kontrolltöö, peale tunde jätkus Schulsanitätordiensti esmaabikursus, pool neli tervitas Traunsteini linn uusi linnakodanikke linavalitsuse suures saalis, õhtul mängisime piljardit. 
Esimene tund oli majandus ja informaatika. Oli täiesti tavaline tund, kuni keegi koputas uksele. Sisse tuli uus vahetusõpilane Ungarist Réka Gilányi, kes on nüüd siin pooleks aastaks. Ta on 16 aastat vana, ilus ja tore tütarlaps peaaegu Eestist, ehk Ungarist. Aga ta ei ole siin YFUga. Täpsemalt on nii, et ta vanemad elavad juba paar aastat Saksamaal. Ta elas vanavanemate juures. Nüüd otsustas Réka pooleks aastaks tulla Saksamaale, et saada keel selgeks ja tutvuda eluga siin. Mis saab peale poolt aastat- ta veel ei tea. Ta jõudis just eelmisel õhtul Saksamaale, kohe järgmine päev kooli. Kutsusin ta kaasa saksa keele tundi 5. klassi ja Groschiga. See tund sai vähe õpitud, rohkem räägitud.
Teisel tunnil kirjutasime majanduses kontrolltööd. Teemaks oli aktsiaturg, kindlustused, heaolu jne. See oli suur kontrolltöö kogu poolaasta materjali peale. Loodan, et mul läks hästi, tundus vähemalt, et õnnestus.
Peale tunde jätkasime esmaabikursusega Schulsanitätorite ehk siis kooli esmaabi rühma jaoks. Need tunnid läksid õnnetuste läbimängimise käigus. Kohal oli üle 20 noore ja natukene vanema, 5. - 12. klassini.
Pidime Jeremiasega varem ära tulema, sest Traunsteini linnavalitsus ootas meid pidulikule uute linnakodanike vastuvõtule. Terve linnavalitsuse suur saal oli rahvast täis. Hinnanguliselt oli kohal kusagil 50 - 100 inimest. Sealhulgas poliitikud, uued linnakodanikud ja teised külalised. Pakuti süüa ja juua. Erinevad võileivad ja koogikesed. Joogiks nagu Bayerimaale ikka kohane on hea Traunsteini õlu või siis lastele limonaad.
Esmalt pidas linnapea (kui ma õigesti aru sain) üle tunnise kõne, ta tegi ülevaate linnast, ajaloost, õlleloost ja kõigest muust oluliselt Trausnteinis. Eriti toonitas ta seda, et meie väikeses 20 000 elanikuga linnas on 3 suurt ja väga tuntut õllefirmat, mis on perefirmad.
Nendeks tootjateks on:
Suurim ja noorim tootja Hofbräuhaus Traunstein
Väikseim ja vanim- Wichinger-Bräu
Ja minu isiklik lemmik Wieniger Bier

Peale suurt ülevaadet linnast esines CHG õpetaja ühemehe teatriga. Ta näitas meile ära, kuidas uut naabrit siin Traunsteinis vastu võetakse. Selline parajalt õel, tagarääkiv ja omakasupüüdlik. Vaga lõbus. 
Peale seda tuli ülevaade bayeri keelest. Kõik olulisemad sõnad ja teooriad bayeri keele kohta toodi välja. Kõige olulisem on see, et bayerlased on laisad, seepäras ei räägita ka palju ja selle vähesega öeldakse palju.
Õhtul Felix, Jere, Anna ja Steffan - mängisime piljardit. Mõnusad poolteist tundi sai mängitud. Mängud olid põnevad, inimesed olid toredad - jäin igati rahule. Peale seda vaatasime Anna ja Steffaniga filmi. 
Siin võib näha ühemeheteatrit naabritest Bayerimaal, need tumedanahalised on asüüli saajad Traunsteinis.


Anna üritab täpselt palli tabada. Mis sa arvad, kas ta tabas ka? 

Riietus on oluline. Piljardiklubis oli kohutav suitsuhais, mis hakkas riiete külge, seega Anna andis oma püksid ja dressipluusi,. :D


Tervitusega Bayerimaalt!

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid