Otse põhisisu juurde

Kolmapäev: esmaabipäev

Kolmapäev, see on esmaabipäev. See nädal oli ka lisaks füüsika suure kotrolltööpäev. Halvasti läks. 
Kohe esimesel tunnil kirjutasime füüsika suurt kontrolltööd. Teemaks oli mehaanika. Kõiksugune liikumine, energia jms. Palju keerulisi valemeid ja veelgi keerulisemaid ülesandeid. Eelmisel õhtul aitas mu vahetusisa õppida, lahendasime koos ülesandeid jne. Sai küll veidi hilja selleks õpitud, peaks vähemalt nädal varem õppimisega pihta hakkama. Jama, ma pole nii hea aja etteplaneerimises. Ikka on päev enne tähtaega õige aeg. Igatahes see kontrolltöö läks metsa. Hinne on hindlasti 5* või 6.
Kella viiest algas Malteseri õppetund. Seekord tuli ka minu vahetusvend Jeremias kaasa. :D :D Jeremias teeb kaasa schulsänitatoriga, ehk siis kooli esmaabirühmaga aga varem ei ole ta Malteserisse või Punasesse Risti tulnud. Seekord oli erand. Teemaks oli seekord kõhuvalud. Mis kus valutab ja miks? Kuidas aidata kõhuvaludega patsienti ja kuidas ära tunda õige liik? Need on küsimused, millele me vastuseid leidsime.
Punasesse Risti vend ei tulnud. Ütles, et liiga palju esmaabi ühel päeval ei ole ka hea. Punases Ristis oli teemaks näidisolukorrad. Grupijuht ja paar palgalist Punase Risti töötajat mängisid kannatanuid ja meie ülesanne oli võimalikult hästi esamabi anda.
Jõudsin kohale teise näidise ajaks, mis oli peatrauma WCs. Parsient kaotas vahepeal teadvuse. Ta oli kitsas ruumis, kus oli keeruline aidata. Lisaks oli ka sõber, kes tuli sündmuskohalt eemale toimetada ja maha rahustada.
Teiseks näidiseks oli elektrilöök. Käel oli põletus elektri tagajärjel. Esmalt tegime täiesti valesti, ei märganud kaablit. Päriselus oleks paar meist elektri tagajärjel uued patsiendid olnud. Saime teise võimaluse, ehk alustasime algusest. Eestis olen alati õppinud, et kui on elekter, siis tuleb see ese eemale viia kasutades näiteks ajalehe rulli, oksa või muud, mis ei edasta elektrit. Saksamaal seda teha ei tohi. Tuleb lihtsalt peasast välja võtta või siis majas vool välja lülitada. Meie patsiendil oli käsi põlenud, seega seda oli vaja jahutada. Eestis paneme ikka sinna geeli peale, näiteks BurnShield on selles suurepärane. Saksamaal seda teha ei tohi. Põletuse puhul on alati probleem selles, et haav tahab kõige külge kinni kleepuda. Sidusin haava tugevalt kinni, tegelikult seda teha ei tohiks. Peab olema lõdvalt, parem kui üldse mitte.

Tervitusega Bayerimaalt!

*Igaks juhuks kirjutan taas, et Saksamaal on 1 kõige parem hinne ja 6 kõige kehvem.

Pilt: www.brk-traunstein.de

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid