Otse põhisisu juurde

psühholoog: mängu lahendust igaüks pihta ei leia

29.11 mängisime Skautides edasi psühholoogi. Kurbusega peab tõdema, et igaüks selle lahenduseni ei jõudnud.
Tegelikult alustasime psühholoogi mänguga juba üleeelmisel korral, sama tegime ka eelmisel korral ja täna mängisime edasi. Mäng on lihtne:

Psühholoog
Mängu tingimuseks on, et vähemalt üks mängijatest mängu mõtet ei tea - nendest saavad psühholoogid. Neile seletatakse, et kõikidel osalejatel on üks ja seesama haigus, mille nad ära arvama peavad. Psühholoogid istuvad ühes reas, patsiendid teises. Nüüd hakkavad psühholoogid küsimusi esitama, vastaja vastab aga hoopis inimese eest oma vasakul (või ka paremal, vastavalt kokkuleppele). Näiteks küsib psühholoog Jüri käest, kuidas ta oma vennaga läbi saab, kuna aga Jüri vastab oma vasakul istuva Mari eest, kellel pole venda, satub psühholoog tõendoliselt suurde segadusse. Mäng on muidugi huvitavam, kui osalejad üksteist natuke lähemalt tunnevad. Juhul aga, kui Jüri vastab Mari eest valesti, hüüab Mari "Paanika!" ja kõik mängijad vahetavad kohad. Mängitakse senikaua, kuni psühholoog on ära arvanud, mis haigus osavõtjaid vaevab ning mispärast nad hüüde "Paanika!" peale kohti vahetavad.

 Peale tunde toimus ka tehnikatiimi kohtumine. Nimelt on peagi tulemas jõulukontsert, selleks tuleb heli ja valgus tehnikatiimi poolt paika panna. Olen ka liitunud tehnikatiimiga, et õppida kuidas see asi siis täpselt käib.

Peale tehnikatiimi kohtumist toimus ka kooli esmaabirühma kohtumine, kus õppisime pulssi mõõtma. Saksa esmaabis on see väga oluline osa, Eestis mitte. 










Õhtul käisime ka Skautidega kinos.
Näljamängud: Lahvatab leek 
The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Žanr: Action, seiklus, draama, thriller

Ülestõus lahvatab ühest lootusesädemest!
Suzanne Collinsi NÄLJAMÄNGUDE triloogia teises osas LAHVATAB LEEK jätkub vapra Katniss Everdeeni lugu...
Kõigile raskustele vaatamata tuli Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) Näljamängude võitjaks ning sundis riigivõimu tunnustama tema ja Peeta (Josh Hutcherson) kaksikvõitu. Pärast kojunaasmist suundub Näljamängude võitjapaar üleriigilisele võiduturneele kaheteistkümnes Panemi ringkonnas.
Näljamängude erakordne lahendus kütab kirgi ning vastupidiselt despootliku president Snow´ plaanile ei tugevda Katnissi ja Peeta triumf riigivõimu. Selle asemel hakkavad autoritaarse Snow hirmuvalitsuse all ägavas Panemis levima ülestõusumeeleolud ning noored võitjad saavad eneselegi ootamatult rahva jaoks parema homse sümboliks. Näib, et Katniss ja Peeta on süüdanud leegi, mida nad kardetavasti lämmatada ei suuda ... ja võib-olla ei tahagi.
Kapitooliumi võimukandjad otsustavad, et parim viis olukorra lahendamiseks on kasutada selleks nagu tavaliselt manipulatsioone ja suurejoonelist vaatemängu. Nii hakataksegi president Snow käsul kogu riigis valmistuma väga erilisteks Näljamängudeks, millest peavad osa võtma 25 eelneva mängu võitjad.
Näljamängude areenil on Katniss sunnitud taaskord appi võtma kavaluse, et päästa ennast ja oma lähedasi. Tundub, et fortuuna ei ole seekord võitjale armuline ... Kuid kas julge ja sihikindel tütarlaps lepib oma saatusega või leiab ta endas julguse võidelda süsteemiga viimse hingetõmbeni? Kõik need küsimused saavad vastuse tempokas, ettearvamatus, seikluslikus ja ohte täis filmis NÄLJAMÄNGUD: LAHVATAB LEEK.
Osades: Oscari-võitja Jennifer Lawrence (“Õnneteraapia”), Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Stanley Tucci, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Lenny Kravitz, Oscari-võitja Philip Seymour Hoffman, Sam Claflin, Jena Malone jpt.

Kinodes alates: 22.11.2013 Filmi pikkus: 2h 26 min


Tervitustega Bayerimaalt!

Allikas: http://www.juvente.ee/juvente/wp-content/uploads/2006/07/games.pdf

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid