Otse põhisisu juurde

150 pilti: põnev rongkäik läbi linna

22.09 käisime perega Oktoberfestil. Seal toimus suur rongkäik, millest ma tegin ka pilte. Kahjuks sai poole peal telefoni aku tühjaks. Ehk sain ainult 150 pilti.
Täpsemalt Oktoberfesti seiklustest saad lugeda minu postitusest: Saksamaa ja Bayeri sümbol: Oktoberfest, pildid leiad
selle postituse alumisest osast.

Ülevaade 


Oktoberfest on suur 2-3 nädala pikkune õllefestival Münchenis, mis toimub igal aastal septembri lõpus – oktoobri alguses. See on Saksamaa kuulsaim ja üle kogu maailma suurim üritus, mida igal aastal külastab üle 6 miljoni inimese. Juuakse ära suur kogus spetsiaalselt festivali tarbeks pruulitud õlut, süüakse palju traditsioonilist Baieri toitu ning pidutsetakse muusika saatel kuni hommikuni. Igal aastal on üritus muutunud üha lärmakamaks nii et 2005. a. alates peetakse kuni kella 18.00 „Vaikset Oktoberfesti“ ja alles seejärel keeratakse detsibellid põhja ning algab traditsiooniline šlaager- ja pop-muusika.

Ajalugu

Oktoberfesti alguseks loetakse 1810. a. prints Ludvigi ja Therese abiellumise puhul peetud suurejoonelist paraadi.Alates 1850-ndast peetakse festivali igal aastal ning üheks festivali oluliseks osaks oli kostümeeritud paraad mööda Maximilliani tänavat. Sellest võttis osa ligi 8000 inimest, peamiselt kohalikud baierlased.Mõnel aastal jäi ka pidu ära, näiteks 1854. a. katku tõttu, 1866. a. Austria-Prussia sõja tõttu, 1870. a. taas sõja tõttu. 1873. a. taas koolera epideemia tõttu.Kuni 19. sajandini toimusid festivali ajal keeglivõistlused, olid suured tantsupõrandad ning roniti puid mööda õlletelkidesse. Siis aga sooviti rohkem ruumi muusikute ja külaliste tarbeks ning õlletelkidest said suured õllesaalid.1880 - sai festivali ala elektrivalgustuse1881 - hakati müüma vorstikesi1892 - joodi õlut juba klaasidest1910 - tähistati Oktoberfesti 100-ndat juubelit, selle tarbeks pruuliti 120 000 liitrit õlut.1913 - avati Bräurosl, mis oli kõigi aegade suurim õlletelk, mahutades korraga 12 000 külalist.I Maailmasõja ajal ja järgsetel aastatel Oktoberfesti ei peetud. Mõnel aastal tähistati küll vaikselt "sügisfestivali", kuid see ei olnud päris see.Sama lugu juhtus ka II Maailmasõja ajal ning järgsetel aastatel.1950 - festivalil on traditsiooniline avamistseremoonia: 12 kahuripauku ning täpselt kell 12.00 lööb Müncheni linnapea löögi Oktoberfesti õllevaadi pihta ning hõikab "O`zapft is!", mis tähendab - Vaat on avatud!1960 – sai Oktoberfest maailmakuulsaks.2010 - tähistas festival oma 200-ndat aastapäeva.

Avatud külastajatele

Müncheni Oktoberfestil on 14 suurt ja 21 väikest telki. Nädalavahetusel on nad avatud alates kell 9:00, tööpäeviti alates kell 10:00. Telgid suletakse kell 23:30. Ainult veinitelk jääb avatuks kuni 01:00.

Piletiinfo

Sissepääs kõikidesse telkidesse on tasuta.Osadesse telkidesse saab teha suurematele seltskondadele laudade eelreserveeringuid. Ja need on populaarsed ning ka soovituslikud, kuna festival on väga üle rahvastatud.

Soovitused

1. Hotelli reserveeringud. Oktoberfest on nii kuulus festival, et hotellikohad kogu Münchenis müüakse välja aasta või kaks enne üritust.2. Sularaha. Võtke kaasa sularaha, kaardimaksed ei ole võimalikud.3. Suitsetamine. Telkides suitsetamine on keelatud, selleks on ette nähtud spetsiaalsed kohad.Saada soovitus

Transport

Oktoberfesti toimumiskoht on olnud juba 200 aastat sama - linna keskel asuv suur 42 ha maa-ala Thereisienwiese.GPS´ide jaoks soovitatakse sõnana kasutada Bavariaring, mis kulgeb just selle koha ümber.Kesklinnast festivali alale on umbes 20 minutit jalutuskäiku.




Tervitustega Bayerimaalt!


Allikas: http://wiki.gomaailm.ee/wiki/oktoberfest/

Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid