Otse põhisisu juurde

Veider: 10 erinevust Saksamaal

Juba 3 nädalat on möödas sellest, kui ma Saksamaale jõudsin. Selle aja jooksul olen märganud mitmeid asju, mis tunduvad ebaloogilised ja erinevat võrreldes Eesti eluga.
1. Sakslased ei ole täpsed: Eestis räägitakse pidevalt Saksa täpsusest, siin Saksamaal sellist asja ei eksisteeri. Rongid hilinevad tunnikese, kohtumisele ilmutakse pool tundi hiljem … Loe lähemalt minu postitusest
2. Sakslased loevad rohkem raha, kui eestlased: Põhi teema koguaeg siin Saksamaal on, et see on nii kallis, me ei saa seda osta … Palgad on neil kordades suuremad aga raha loevad küll palju.

3. Saksamaal ei ole kohustuslikke lipupäevi: Enamus majadel ei ole isegi kohta, kuhu lippu panna
4. 2 korda päevas leib, 1 kord soe toit. Saksamaal on täiesti tavaline, et päeva alustatakse Bröchen’itega ja lõpetatakse Bröchen’itega, vahepeal süüakse midagi sooja.
5. Lõunasöögilaual ei ole leiba: Sakslased söövad küll palju leivatooteid aga lõunasöögi juurde leib ei käi
6. Söögi kõrvale ei jooda eriti: Kui me kodus sööme lõunasööki, siis vesi või mahl sinna juurde tavaliselt ei käi. Õnneks peale lõuna söömist tuuakse joogid lauda.
7. Teles on kõikidele filmidele saksa keeles peale loetud: Vaatad Harry Potterit või Simpsoneid, hääled on hoopis teised. Väga veider on vaadata filme, kui tegelastel ei ole õiged hääled.
8. Linnad on naeratavaid nägusid täis: Kuna septembri alguses on Saksamaal valimised, siis kõik postid linnas on kaunistatud poliitikute nägudega. Eestis on see jällegi keelatud.
9. Iga 5, maksimaalselt 10 kilomeetri järel on järgmine linn. Eestis võib julgelt 50 km sõita, et jõuda järgmisse linna, siin näeb juba linnast välja sõites järgmist linna.
10. E-riik puudub. Eestis saab kõike teha eesti.ee portaali vahendusel. Isegi valitsuse valimiseks ei pea kodust lahkuma. Saksamaal sellist asja veel ei eksisteeri.

Veidi hilinenud postitus 26.08 päevast on nüüd avalik. Päeva märksõnaks on: „Ei toimunud midagi“. Ehk siis ma ärkasin pool 12. Sellel ajal enam hommikusööki ei pakuta. Saksamaal on kombeks koguaeg tõusta üles kaheksa paiku, mõnikord üheksast, kindlasti mitte hiljem.
Kella ühest sõime lõunat. Selleks olid nuudli muna singi vorm. Peale lõunat läksime venna ja koeraga jalutama. Tutvusime kohaliku linnaga, käisime ära vaatetornis, vaatasime kohalikku mõisa.
Pärast mõtlesin käia kohalikust supermarketist Penny’st läbi. Valisin välja erinevad joogid, kommid ja muu nänni. Kõndisin rahulikult kassasse sisestasin oma koduse Swedbanga NPNK noorte kaardi ja ei töötanud. Kõndisin tühjade kätega tagasi koju.
Õhtul vaatasime telekast „die Simpsons", „Galileo" ja Saksamaal toodetud komöödiat „Türkisch für Anfänger“ Päris lõbus oli. Loe lähemalt: http://en.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkisch_f%C3%BCr_Anf%C3%A4nger


Populaarsed postitused sellest blogist

Lihtsaim lahendus: kuidas lahendada rubiku kuubikut?

Soovitan kõigile uueks hobiks Rubiku kuubikut! Rubiku kuubiku lahendamine algajatele: lahendus, mida ma ise ka kasutan Õpetus Kolmevärvilisi nimetan nurgaklotsideks ja kahevärvilisi servaklotsideks (-tükkideks). Jätan vahele esimese korruse kokkuehitamise õpetuse. Loodan ja usun, et selle ülesande lahendamine pole just liiga raske ning ajude pingutamine toob häib tulemusi. Lisaks saab selle pingutuse käigus tuttavaks kuubiku siseeluga, mis edasisteski tegevustes kasuks tuleb. Veel võtan vabaduse alustada valgest küljest, sest ise keeran ka esmalt just valge tahu kokku. Ehk meil on selline olukord: Pange tähele, et koos on nii valge tahk kui ka seda piiravad ääred. Järgmisel sammul on ülesandeks kokku saada teine korrus. Teine korrus nurgatükke ei sisalda. Teise korruse servaklotsid võivad asetseda alumises kihis, juba teisel korrusel, kuid vales kohas või valet pidi või ka õiges kohas ja õiget pidi. Igatahes on vaja nende kahevärviliste servaklots

Kogu tõde sponsorlusest: Kuidas tegelikult toetajate otsimine käib?!

Toetajate otsimisel on mitmeid häid nippe ja viise, kuidas ajas kokku hoida ja parim tulemus saavutada. Alustada tuleb iseendast. Kuidas mina seda tegin? Vahetusõpilaseks sain minna tänu YFU stipendiumile ja toetajatele, kes aitasid mul selleks vajavat raha leida. Lisaks sain 1600€ rohkem, kui vahetusaasta maksis. Kuidas ma selle saavutasin? Minu jaoks on toetajate otsimine ja sponsorlusega tegelemine väga põnev, sest mulle meeldib välja mõelda uusi lahendusi, kuidas efektiivsemalt leida toetajaid, koostööpartnereid.  Samuti on põnev helistada ja ettevõtjatega kohtumistel käia. Toetajate otsimine koosneb mitmest osast. Mina jagan kogu protsessi kolmeks: ettevalmistus, aktiivne otsimine, lõpptulemus. Nüüd kõigest lähemalt. Ettevalmistus toetajate otsimiseks Rudolfi moodi Käisin YFU toetajate otsimise koolitusel Tallinnas, mis oli superhea. Kiidan korraldajaid. See andis väga hea eelduse ja valmiduse toetajate otsimise alustamiseks. Samal päeval sain ma ka kokku oma ment

Kaardimängu sõpradele: huvitav kaardimäng kanasta

08.09 õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kanastat.  Õhtul mängisime isa, õe ja õe sõbraga kaarte. See on tore Saksa traditsioon mängida perega õhtuti kaarte. Mänguks oli Kanasta. KANASTA Kanasta kodumaaks on Uruguai (canasta = hispaania keeles korv). Mängu sünniajaks peetakse kahekümnenda sajandi neljakümnendate aastate algust. Kanasta reeglid